Potapljanje na Hrvaškem

Potapljanje na Hrvaškem
Potapljanje na Hrvaškem
Potapljanje na Hrvaškem
Potapljanje na Hrvaškem
Potapljanje na Hrvaškem
Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem
  • Potapljanje na Hrvaškem

TOP 10 potapljaških lokacij na Hrvaškem

Potapljanje v Rovinju – lokacija 'Baron Gautsch'

Potopite se in uživajte v razbitini ladje, Baron Gautsch' morda ene izmed največjih nesreč na Jadranu. Ladja se nahaja na globini od 28-40 m. Vidljivost je spremenljiva, morski tokovi dovolj močni, vendar je to eden od zanimivih potopa. Dovoljeno je potapljanje izključno z registriranim potapljaškim centrom.

Potapljanje zraven otoka Cresa – lokacija 'Mali Ćutin'

Pri vzhodni obali otoka Cresa nahajata se dva otoka – Veli in Mali Ćutin. Potaplja se na 32 metrov po sidrni vrvi in po 7 m vstopite v kanjon globok 26 metrov. Pisanost podmorja, jata rib, koralji, spužve in drugi morski organizmi ponujajo posebno doživetje.

Potapljanje blizu Malega Lošinja – lokacija 'Katedrala'

Otok Premuda skriva sistem jam, ki se imenuje Katedrala na globini 30 m. Po 18 m se prihaja do dvorane z odprtino na dnu. Ob izhodu iz dvorane, po 20 m potapljanja v desno prihajate do ozkega tunela "Dimnjak". Morsko življenje te potapljaške lokacije je posebna izkušnja z bogastvom in raznolikostjo.

Potapljanje zraven mesta Sali na Dolgem otoku – lokacija 'Kampanel'

potapljanje kampanel sali dugi otokDa bi se našla ta lokacija potrebna je velika izkušnja. Kampanel se nahaja na globini 30 m in premer je samo 6 m. Potop se nadaljuje do globine 55 m, vendar se mora paziti na močne tokove. Lepota zidov Kampanela in platoja ob vznožju, ga naredi nebotičnikom sredi Jadrana.

Potapljanje na otoku Hvaru – lokacija 'Vodnjak kampanel'

Na hvarskimi paklenimi otoki v globinah morja nahaja se Vodnjak kampanel. Na potop se prihaja z ladjo, spuščate se po sidrni vrvi in po 10 m videli boste obelisk in po 40 m njegov konec. Na globini 35 m nahaja se 5m dolg tunel, ki dopolnjuje lepoto kanjona.

Potapljanje v bližini Brela – lokacija 'Vrulja'

Vrulja se nahaja pri Dubaca, mesto, kjer se stene spuščajo do 100 m pod morsko gladino. Do lokacije se lahko pride samo z ladjo, po 20 m potapljanja pridete do navpične stene, ki pada 30 m v globino, kjer vas pričakuje šumenje reke Cetine. Navzdol po pobočju je zid do 100 m globine.

Potapljanje v bližini otoka Lastovo – lokacija 'Bijelac'

potapljanje bijelac otok lastovoOtok Bijelac na površini izgleda kot edinstven otok, ampak na globini od 10 m je razdeljen na dva dela vse do globine 60 m. Potop se opravi z jugozahodne strani, stena je ob levo rame, po 10 m se vstopi u kratki tunel, dalje v majhen hodnik in skozi razkol 55 m.

Potapljanje na južnem delu otoka Mljeta – lokacija 'Lenga'

Okoli rta Lenga na južni strani otoka Mljeta, potop se opravlja po sidranju z notranje ali zunanje strani rta. S prihajanjem do zida, ki se ruši 86 m v globino, odvisno o izkušnji potapljača na katero globino se bo spustil in če se spusti bolj globoko videl bo kolonije rdečih koralj.

Potapljanje na otočku Mrkanjac zraven Cavtata – lokacija 'Mrkanjac'

Otoček Mrkanjac skriva bogastvo in raznolikost podmorja. Do lokacije se prihaja z ladjo in potop se izvaja po sidrni vrvi na globini 15 m, nato pa se zid spušča do globine 50 m. Obstaja veliko rastlinskega in živalskega sveta zahvaljujoč bližini odprtega morja in tokovm, ki prihajajo iz Sredozemlja.

Potapljanje v bližini otoka Molunat – lokacija 'Kaiser Franz Josef'

Na dnu Prevlačkega morja nahaja se križarka "Kaiser Franz Josef" in lokacijo razbitine ni enostavno najti. Potop se izvaja s pomočjo sidrne vrvi. Razbitine ladje, če je dobra vidljivost lahko se vidijo že na 15 m, razgledanje pa je najboljše začeti od jambora tukaj vidite nove prebivalce razbitine.

Prijava na Newsletter

Vpišite e-mail in prejemali boste naše novice

Partner HrvaškaApartmaji.SI

Hrvaška apartmaji

Izdelava spletnih strani WEB Marketing - Upravljanje s spletnimi stranmi EasyEdit CMS