Oglaševanje apartmajev na internetu

Skoraj vsi najemodajalci zasebne nastanitve na Hrvaškem so že seznanjeni z dejstvom, da brez oglaševanja apartmaja na interenetu bodo zelo težko izpeljali sezono in o drugih mescih v letu, da ne govorimo. Vendar, še vedno obstajajo primeri nezadostnega oglaševanja apartmajev in oglaševanja apartmajev, ki niso ciljno usmerjeni. Ciljano oglaševanje apartmajev pomeni, da ne boste dobili goste iz Nemčije, če niste objavljeni na Nemškem trgu, oziroma, kako mi to radi povemo na google.de

Raziskave kažejo, da so najbolj številni gosti v zasebni nastanitvi po številu prenočitev in prihodov v Hrvaško, poleg Hrvatov, Nemci, Slovenci, Avstrijci, Čehi, Italijani, Poljaki in Slovaki (Inštitut za turizem, 2012). Mi lahko pričakujemo tudi nekatere druge gostje, vendar največ bomo profitirali, če se bomo oglaševali v državah od koder gosti največ prihajajo v Hrvaško. Na podlagi raziskav Inštituta za turizem, ter na podlagi podatkov Državnega zavoda za statistiko smo se odločili, ponuditi vam ciljano oglaševanje v naslednjih državah:
VNESITE OGLAS

Oglaševanje apartmajev v Nemčiji in Avstriji

Nemci so najbolj številni gosti na Hrvaški po številu nočitev, menimo da je oglaševanje apartmajev v Nemčiji zares nezogibno in vas v Nemčiji oglašujemo na spletni strani Vip-Ferienwohnungen.de (Inštitut za turizem, 2012). Zanimiv je tudi podatek, da Nemci povprečno bivajo na počitnicah na Hrvaškem 7,7 dni (Inštitut za turizem, 2012). Ne pozabimo, da so Nemci pogosti gostje že od Velikonočnih praznikov in ponavadi v aprilu, maju, juniju in septembru najpogosteje na cestah vidimo Nemške registracije. Kaj nam to pove?

Oglaševanje apartmajev v Sloveniji

Slovenci so po številu prenočitev na Hrvaškem takoj za Nemci, ter je oglaševanje apartmajev v Sloveniji neizogibno in naša ponudba vključuje oglaševanje apartmajev na Slovenski strani Vip-Apartmaji.si (Inštitut za turizem, 2012). Povprečno bivanje Slovencev na Hrvaškem je 6,1 dan(Inštitut za turizem, 2012). Slovenci so naši sosedje in zelo pogosti gostje tudi med prazniki in ne samo v sezoni. Predvsem so pri nas za Velikonočne praznike, Praznik dela 01.05. takrat imajo 2 prosta dneva in tisti z majhnimi otroki, ki ne grejo v šolo večinoma prihajajo v septembru, zaradi nizkih cen, bližine in nižjih temperatur.

Oglaševanje apartmajev na Češkem

Čehi so zelo zvesti gostje, ki imajo radi Hrvaško in že dolgo let izvlačijo skoraj vsako sezono s številnimi prihodi. Obenem, Čehi so na četrtem mestu po številu prenočitve na Hrvaškem tako da oglaševanje apartmajev na Češkem delamo na Češki spletni strani Vip-Apartmany.cz (Inštitut za turizem, 2012). Povprečna doba bivanja Čeha na Hrvaškem za leto 2012 je 7 dni (Inštitut za turizem, 2012). V pogovorih z najemodajalci smo opazili, da Čehi najraje prihajajo v juniju in juliju in za večino najemodajalcev za popolnitev celotnega junija potrebno veliko napora, oglaševanja, nižjih cen in dr.

Oglaševanje apartmaja v Italiji

Do leta 2011 so Italijani bili na tretjem mestu po številu prenočitev na Hrvaškem in že v letu 2012 so bili šele peti (Inštitut za turizem, 2012). Vsi najemodajalci imajo zelo radi Italijane za goste in še posebej gostinci, saj pravijo, da dobro trošijo. Vendar, recesija je naredila svoje in na nami je, da veliko več oglašujemo apartmaje v Italiji, da bi pritegnili čim več gostov. V Italiji oglašujemo apartmaje na italijanski strani Vip-Appartamenti.it. Prej so nam Italijani izpolnili avgust, danes pa jih pogosto gostimo tudi v septembru in za verske praznike v maju in juniju.

Oglaševanje apartmajev na Poljskem

Od leta 2008 Poljaki so neprekinjeno šesti po številu prenočitev na Hrvaškem in ena od redkih držav, ki obdobje recesije ni zelo prizadelo(Inštitut za turizem, 2012). Oglaševanje apartmajev na Poljskem delamo na Poljski spletni strani Vip-Apartamenty.pl. Povprečno bivanje Poljakov na Hrvaškem je 6,3 dni(Inštitut za turizem, 2012). Pri Poljakih ni pravil v katerem mesecu na počitnice na Hrvaškem, pogosti so gostje skozi vso leto.

Oglaševanje apartmajev na Slovaškem

Takoj za Poljaki, pridejo nam tudi Slovaki kot pogosti gostje, ki imajo radi počitnice na Hrvaškem. Oglaševanje apartmajev na Slovaškem delamo na Slovaški spletni strani Vip-Apartmany.sk. Povprečno bivanje Slovakov na Hrvaškem je 6,8 dni (Inštitut za turizem, 2012). Največ prihodov je zabeleženo v drugi polovici junija in prvi polovici julija.

Oglaševanje apartmajev na Hrvaškem

Če bi gledali skupno število prenočitev vseh turistov na Hrvaškem, potem bi Hrvati zavzeli četrto mesto, takoj za Nemci, Slovenci in Avstrijci (Inštitut za turizem, 2012). Oglaševanje apartmajev na Hrvaškem je tudi najpomembnejše za nas, in sicer denar namenjen za letni dopust ostane v naši državi, mi smo pravzaprav gostje, ki pogosto spomladi in jeseni gremo na vikende, za novoletne in Velikonočne praznike prav tako radi gremo na morje, mi pa smo država, ki ima največ prostih dni.
Malo šale ne more škoditi in mi vas na Hrvaškem oglašujemo na spletni strani Vip-Apartmani.hr

Če vam je všeč naš način razmišljanja in vam ustrezajo naši pogoji oglaševanja, vam ne preostane nič drugega kot vnesiti oglas in naslednjih 12 mesecev odgovoriti gostom na vprašanja, ki vam prihajajo iz navedenih 7 spletnih strani!
VNESITE OGLAS

Prijava na Newsletter

Vpišite e-mail in prejemali boste naše novice

Partner HrvaškaApartmaji.SI

Hrvaška apartmaji

Izdelava spletnih strani WEB Marketing - Upravljanje s spletnimi stranmi EasyEdit CMS