Najlepše peščene plaže na Hrvaškem

Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem
  • Najlepše peščene plaže na Hrvaškem

Peščene plaže v Istri

Plaža 'Peščena uvala' v istoimenskem mestu

V istoimenskem mestu oddaljenem 5 km od Pule nahaja se plaža Peščena uvala. Plaža je peščena, kot že ime samo govori, s postopnim dostopom v morje idealna je za družine z otroki in neizkušene plavalce. Gosta senca s krošnjo dreves vas bo zaščitila za časa poletnih vročin cel dan in ustvarila sproščeno vzdušje. Sprehajališče ob plaži polno je turističnih znamenitosti, kjer se lahko okrepčate v številnih restavracijah, cafejih, barih in konobah. Številne vsebine na plaži razveselile bodo otroke, kjer vglavnem spadajo vodni športi in igrišča ob plaži. Bližina marine prav tako povečuje privlačnost plaže.

'Bijeca' – peščena plaža v Medulinu

Kilometer peščene plaže Bijeca krasi istrsko turistično mesto Medulin. Blag in postopen vstop v morje idealen je za družine z otroki, ne prav najboljše plavalce in tiste bolj spretne, pa bo privlekel picigin, ki se na tej plaži le malo razlikuje od splitskega. Medulinci zadnjih let organizirajo tudi turnir v odbojki na mivki. Spremne vsebine kot so restavracije, kafeji, bari in konobe bodo zadovoljile številne turiste in otroci bodo uživali v spuščanju po vodnem toboganu. Na plaži lahko najamete ležalnike in senčnike.

Peščene plaže na Kvarnerju

'Rajska plaža' v Loparju na otoku Rabu

rajska plaža lopar otok rab"Rajsko plažo" krasi Modra zastava, ki se nahaja na dva kilometra v majhnem turističnem mestu Loparju na otoku Rabu. Plaža je zaradi postopnega in blagega vhoda idealna za družine z otroki. Na plaži vam se ponujajo številne vsebine, od vodnih toboganov, vodnih športov do različnih športnih teren, tako da lahko igrate tenis, nogomet, košarko, mini golf, odbojko in namizni tenis. Otroci bodo še posebej uživali v iskanju školjk, gradnji peščenih gradov in toplem morju. Starejši se lahko osvežijo v kafeju in restavraciji na plaži in si isposodijo ležalnik ali senčnik.

Plaža 'Spiaza' na otoku Susku

Plaža Spiaza se nahaja pri Donjem Selu na otoku Susku zahodno od otoka Lošinja. Ta peščeni otok se lahko pohvali peščenim zalivom Spiaza, ki je idealen za družine z otroki, ampak tudi za romantične pare. Na plaži lahko najamete ležalnike in senčnike, lahko igrate odbojko na mivki, najamete pedaline in če se želite osvežiti ob plaži se nahaja nekoliko kafejev in restavracij.

Crikvenica – glavna mestna plaža 'Crni molo'

plaža crni molo crikvenicaNa 200 m od centra Crikvenice se nahaja nadaleč znana crikveniška Mestna plaža, katero krasi Modra zastava. Če želite uživati v neskončnimi možnostmi, ki ta plaža ponuja morali boste plačati simbolično vstopnino od 20,00 kn. Plaža je dostopna za invalide. Na plaži lahko najamete senčnike, ležalnike, lahko se podate na različne vodne aktivnosti, mladi lahko uživajo v atraktivnih klubih in kafičih in na kopanju in v poznih nočnih urah. Plaža bo zadovoljila različne profile ljudi in za vse, ki imajo radi gužvo in aktivnosti plaža bo izpolnila pričakovanja. Postopni vstop v morje primeren je tudi družinam z otroki.

Otok Rab – plaža 'Livačine' v Loparju

Nedaleč od Rajske plaže v Loparju na otoku Rabu nahaja se nadaleč znana loparska plaža Livačina. Obdana je z borovim gozdom in postopen vstop v morje idealen je za družine z otroki in za ljubitelje picigina. Če se želite osvežiti v senci stoletnih borovcev lahko najdete restavracijo in bar s kakovostno hrano in pijačo. Prav tako na plaži lahko najamete različne rekvizite kot so senčniki, ležalniki, pedaline in igrati odbojko na mivki. Kristalno čisto morje in okoliški zalivi vas bodo zagotovo privlekli, da se vrnete nazaj.

Peščene plaže v Dalmaciji

Plaža 'Zaton' le 5min od Zadra

Nedaleč od Zadra v turističnem mestu Zaton nahaja se istoimenska peščena plaža Zaton, ki jo krasi Modra zastava. Plaža je dolga 1,5 km in blag in postopni vstop v morje idealen je za družine z otroki, prav tako je na plaži za invalide zagotovljen dostop morju. Na plaži lahko najamete senčnike in ležalnik, otroci pa lahko uživajo v toboganu, aquaganu, iceberg in jumping centru. Na plaži lahko igrate odbojko na mivki in se osvežite in razhladite v beach in snack barih.

Peščena plaža Ninska laguna v Ninu pri Zadru

Plažo Ninska laguna ali Kraljičino plažo krasi toplo morje in peščen, postopen vhod v globine, ki je idealen za družine z otroki. Na plaži v mestu Nin boste našli tuše in kabine za preoblačenje, lahko si najamete senčnik in ležalnik, ter igrate badminton, odbojko na mivki, kitesurfing in druge aktivnosti. Na plaži so vam na voljo tudi bari in restavracije, kjer se lahko osvežite v času poletne vročine. Posebnost te plaže je v tem ker se v bližini nahaja zdravilno blato, ki privlači številne goste, pripravljene na zdravilno terapijo.

'Slanica' – peščena plaža na otoku Murterju

plaža slanica murterPješčana plaža Slanica se nahaja v istoimenskem turističnem mestu na otoku Murterju. Plažo Slanico krasi postopen vhod v morje in je idealna za družine z otroki. Razen za družine z otroki plaža je odlična izbira za mlade in za stare. Na plaži se lahko spuščate po toboganu, igrate odbojko na mivki in tenis, skačete na trampolinu, ter najamete jet ski. Če se želite osvežiti na plaži lahko najdete več restavracij s hrano in pijačo. Na plaži se nahajajo tuši in stranišča in si lahko najamete ležalnik in senčnik.

Otok Pag – plaža 'Planjka' v Stari Novalji

Plaža Planjika – Trinčel se nahaja na severnem delu otoka Paga v turističnem mestu Stara Novalja in krasi jo Modra zastava, ki je jamstvo za čistost morja. S položnim vstopom v morje in finim belim peskom, ta plaža je idealna za družine z otroki, dostopne so tudi druge vsebine kot je tobogan in otroško igrišče. Na plaži lahko najamete ležalnik in senčnik, dostopni so vam prhe in stranišča. Reševalci nadzorujejo plažo tako da lahko mirno uživate v soncu in morju in se lahko osvežite v kafiču in v kiosku s hrano in pijačo.

'Vela pržina' in 'Bilin žal' v Lumbardi na otoku Korčula

Prečudovite peščene plaže Vela pržina in Bilin žal nahajajo se v bližini turističnega središča Lumbarda na otoku Korčuli. Plaža Bilin žal se nahaja na severni strani mesta Lumbarda in plaža Vela pržina z južne strani Lumbarde. Na teh plažah, s položnim vstopom v morje idealne so za družine z otroki, lahko najamete ležalnike in senčnike. Na plažah so vam dostopni kafiči in snack bari ter bližina restavracij zagotavlja vam možnost celodnevnega kopanja in uživanja v čistem in toplem morju in soncu. Na plažah, razen odbojke na mivki lahko igrate različne igre na mivki.

Prijava na Newsletter

Vpišite e-mail in prejemali boste naše novice

Partner HrvaškaApartmaji.SI

Hrvaška apartmaji

Izdelava spletnih strani WEB Marketing - Upravljanje s spletnimi stranmi EasyEdit CMS