Nacionalni parki na Hrvaškem

Nacionalni parki na Hrvaškem
Nacionalni parki na Hrvaškem
Nacionalni parki na Hrvaškem
Nacionalni parki na Hrvaškem
Nacionalni parki na Hrvaškem
Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem
  • Nacionalni parki na Hrvaškem

Nacionalni park 'Brijuni' v Istri

Na zahodnoistrski obali je najbolj zanimiva in najbolj razčlenjena otoška skupina od štirinajst Brionskih otokov v bližini Pule. Njihova skupna površina je 7,3 km². Največji del te površine – približno tri četrtine – pripada otoku Velikem (Velom) Brionu.

Nacionalni park 'Kornati' v Severni Dalmaciji

Kolikor dni je v letu, toliko je Kornatskih otokov, stari rek pravi. Vendar jih ni tako veliko, kornati so najbolj razčlenjena ali "najbolj gosta" otoška skupina evropskega Sredozemlja. Na približno 300 km² razpršeno je po morju 140 otokov, otočkov in čeri, s skupno površino 69 km².

Nacionalni park 'Krka' blizu Šibenika

Naša krška reka Krka vodi s svojo lepoto. Od hidrološke in geomorfološke zanimivosti Krke nastanejo čudovite pokrajine in s tem tudi turistično – rekreacijske vrednosti. Doživetja te tirkizne reke in prečudovitih slapov v nasprotju s kamnišči vas bo navdušila.

Nacionalni park 'Mljet' v Južni Dalmaciji

nacionalni park mljetZahodna tretjina otoka Mljeta, s površino 31 km², leta 1960 je razglašena za Nacionalni park. Glavni razlogi za to je izjemna in posebna obalna razčlenjenost (Veliko in Malo jezero), ter bogat rastlinski svet, oziroma gozdnata območja. Razen tega, tukaj smo našli dragoceno kulturno dediščino.

Nacionalni park 'Paklenica' v okolici Zadra

Tam, kjer so se dve globoki soteski – Velika in Mala Paklenica – zarezale v telo planine in kjer so ohranjeni edini večji kompleksi gozdov na primorski strani Velebita nahaja se Nacionalni park Paklenica. Naravne značilnosti Paklenice so: geomorfološke, geološke, vegetacijske, pejsažne, favnistične posebnosti.

Nacionalni park 'Plitviška jezera' – najbolj znan NP na Hrvaškem

Plitviška jezera se nahajajo v vzhodnem delu Like, med gorami Male Kapele in Ličke Plješevice in tik ob stari cesti, ki povezuje Zagreb in Dalmacijo. Ime se nanaša predvsem na skupino jezer in v širšem pomenu tudi na celotno okolno območje. Skupna površina vseh jezer je približno 2 km², ki jih krasijo prečudoviti slapi.

Nacionalni park 'Risnjak'

nacionalni park risnjakV srcu Gorskega kotarja leži Nacionalni park Risnjak. Gozdnato planinsko gorovje Risnjak (1528 m) dominira severozahodnim delom Gorskega kotarja. Zahodno od Risnjaka je masiv Snježnika, severno dolina Kupa, vzhodno planina Drgomalj in južno avtocesta Zagreb – Reka.

Nacionalni park 'Severni Velebit' na Kvarnerju

S svojimi naravnimi značilnostmi Velebit je vsekakor najbolj zanimiva planina na Hrvaškem, zaradi tega je leta 1999 njegov severni del razglašen za Nacionalni park. Skalni osamelci, gozdi, travniki, jame in drugi obliki življenski prostor so številnih rastlinskih, gobovih in živalskih vrst.

Prijava na Newsletter

Vpišite e-mail in prejemali boste naše novice

Partner HrvaškaApartmaji.SI

Hrvaška apartmaji

Izdelava spletnih strani WEB Marketing - Upravljanje s spletnimi stranmi EasyEdit CMS