Informacije za vaš prihod na Hrvaško

Informacije za vaš prihod na Hrvaško
Informacije za vaš prihod na Hrvaško
Informacije za vaš prihod na Hrvaško
Informacije za vaš prihod na Hrvaško
Informacije za vaš prihod na Hrvaško
Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško
  • Informacije za vaš prihod na Hrvaško

Dokumenti in carina na Hrvaškem

Z veljavnim potnim listom, ali veljavno osebno izkaznico, oziroma z ustreznim identifikacijskim dokumentom s sliko matične države v Republiko Hrvaško lahko vstopijo državljani Evropske unije in državljani Schengenskega sporazuma. Po 07.2013. državljanom Evropske Unije niso potrebni nobeni dokumenti za prehod meje, saj je Hrvaška tudi članica EU. Za druge državljane držav, s katerimi Republika Hrvaška nima podpisane sporazume velja vizni režim Republike Hrvaške.

Potrebni dokumenti za voznike

Za upravljanje motornega vozila v Republiki Hrvaški potrebno vam je vozniško in prometno dovoljenje in dokazilo o zavarovanju vozila. Če planirate najeti vozilo (rent a car) potrebno vam je mednarodno dovoljenje, ki ga lahko napravite v avtoklubu svoje države. Za upravljanje vozilom potrebujete Mednarodne dokumente o zavarovanju od avtomobilske vrednosti, ki velja na ozemlju Evropske unije, Zelena karta in druga dokazila, ki jih priznava Hrvaški urad za zavarovanje.

Prehod meje in carine

Republika Hrvaška uskladila je carinske predpise s predpisi Evropske unije. Otroci lahko prečkajo mejo Republike Hrvaške, če imajo potni list, skupni potni list ali osebno izkaznico nekaterih držav (Italija, Madžarska, Slovenija, Bosna in Hercegovina). Če otroci mejo ne prečkajo s starši ali zakonskimi skrbniki, morajo imeti overjeno soglasje, ki glasi na ime osebe s katero otrok prečka mejo. Če potujete s hišnim ljubljencem v Republiko Hrvaško potrebujete veterinarska dokazila o zdravstvenom stanju živali in mačke in psi morajo biti označeni z mikročipom. Hišni ljubljenci morajo biti v spremstvu lastnika ali osebe, pooblaščene s strani lastnika.

Način plačila na Hrvaškem

V Republiki Hrvaški uradna valuta je Hrvaška kuna. Tuje valute na področju Republike Hrvaške lahko menjate v menjalnicah, ki so med poletno sezono na vsakem koraku, prav tako tuje valute lahko menjate v kune v poštah, bankah, v hotelih in nekaterih potovalnih agencijah. S kreditnimi karticami kot so Diners, American Express, Eurocard/Mastercard, Visa lahko plačate na bencinskih postajah, v hotelih, marinah, v nekaterih restavracijah in trgovinah in prav tako na bankomatih hrvaških bank lahko dvignete denar.

Različne možnosti komunikacije

V Republiki Hrvaški obstajajo velike možnosti za komunikacijo prek mobilne telefonije in različnih operaterjev, prav tako pokritost omrežja je odlična tudi v tunelih imate signal.

Internet na Hrvaškem

Na Hrvaškem vam je na voljo ADSL dostop do interneta in Hot spot vam je dostopen v večjih turističnih središčih (Split, Zadar, Korčula, Dubrovnik in drugi). Vendar večina restavracij in kafejev vam ponuja brezplačen WiFi, ki vam omogoča nemoteno brskanje. Nastanitvene zmogljivosti hrvaških najemodajalcev v zadnjih nekaj let vse bolj se prilagodijo sodobnem času in gostom zagotavljajo dostop do interneta in na naših spletnih straneh za vsak objekt je navedeno ali ima dostop do interneta.

Mobilna omrežja na Hrvaškem

Mobilni operaterji, ki so vam dostopni na Hrvaškem so T-Mobile Croatia (098), VIP net (091) (Vodafone partner), Tele 2 (095), Tomato (092), Bonbon (097) in Multiplus (097). Velika izbira paketov dostopnih pri hrvaških operaterjev zagotavlja vam odlično in ugodno mobilno komunikacijo. Mobilni internet prav tako ima odlično pokritost na področju Republike Hrvaške in skoraj na vsakem kiosku si lahko kartico doplačate, odvisno o porabi bona za mobitel.

Prijava na Newsletter

Vpišite e-mail in prejemali boste naše novice

Partner HrvaškaApartmaji.SI

Hrvaška apartmaji

Izdelava spletnih strani WEB Marketing - Upravljanje s spletnimi stranmi EasyEdit CMS